Før kampen: Sandviken – Vålerenga

Sist oppdatert: 07. jul 2021 Skrevet av: Mette Hammersland

 

 

Det er klart for ny toppkamp på Stemmemyren. Vålerenga kommer på besøk i Topperiens åttende runde. Kampen spilles lørdag 10. juli 15:00 og kan streames på direktesport.no.

Kampen mot Vålerenga blir utvilsomt en av sesongens viktigste kamper på Stemmemyren. Syv kamper inn i sesongen ligger Sandviken på andreplass med seks seiere og én uavgjort. På plassen bak ligger Vålerenga. Oslo-laget stod med seks av seks seiere før de møtte serieleder Rosenborg i forrige serierunde. Der tapte de knepent 2-1 etter en Rosenborg-skåring på overtid. Dermed er det ett poeng som skiller Vålerenga og Sandviken før de møtes på Stemmemyren.

I 2015 vedtok Vålerenga at klubben skulle være en ledende klubb i kvinnefotballen innen 2020. Det har de fått til. De siste fem årene har de utviklet seg stort sportslig. I 2019 tok de sølv både i serien og i NM. I fjor toppet de den sesongen, da de ble både seriemester og norgesmester. I år er det hard kamp i toppen av tabellen, der Rosenborg, Sandviken og LSK ser ut som de fremste utfordrerne.

De siste fem oppgjørene mellom lagene på Stemmemyren viser tre seiere, én uavgjort og ett tap. De siste årene har det vært jevne og målrike oppgjør mellom lagene på Stemmemyren. I 2019 tapte Sandviken 3-4, mens det ble en 3-2-seier i serieåpningen i fjor. Da var det Vilde Hasund og Lisa Fjeldstad Naalsund som skåret målene for Sandviken. Vi kan forvente en ny, tett kamp på Stemmemyren lørdag. Heia Sandviken!

2020: Sandviken 3-2 Vålerenga
2019: Sandviken 3-4 Vålerenga
2018: Sandviken 3-0 Vålerenga
2017: Sandviken 2-0 Vålerenga
2016: Sandviken 2-2 Vålerenga

Det er utsolgt for sitteplasser, men du får kjøpt ståplasser her: Billetter