Klare for semifinale!

Marit Bratberg Lund. Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 12. sep 2021 Skrevet av: Mette Hammersland

 

 

Sandviken er klare for semifinale i NM, men det ble en spennende kvartfinale mot 1. divisjonslaget Fløya.

 

På veien til kvartfinalen hadde Fløya vunnet komfortabelt både mot Tromsdalen, Bossekopp og mot Toppserie-laget Stabæk, men de kom likevel til Stemmemyren som store underdogs. Dette var en situasjon Fløya så ut til å trives godt med. De kjempet i duellspillet og viste seg å være farlige på kontringer. Her kunne ikke Sandviken ta noe for gitt.

 

Målet kom likevel tidlig. Lisa Fjeldstad Naalsund tok hjørnesparket kort, og Marit Bratberg Lund tok med seg ballen inn i sekstenmeteren før hun banket den ned i det venstre hjørnet, bak tidligere Sandviken-keeper Ingvild Villa. Dermed stod det 1-0 til Sandviken etter bare fem minutter, og mange så nok for seg en storseier på Stemmemyren.

 

Fløya mistet imidlertid ikke motet av den tidlige skåringen. Sandviken hadde mye ball resten av omgangen, men slet med å bryte gjennom et godt organisert Fløya-lag. Derfor ble det ingen flere skåringer før pause, og vi hadde et spennende utgangspunkt før omgang nummer to.

 

Det var tydelig at Sandviken ønsket å avgjøre kampen så tidlig som mulig i andre omgang. De stod høyt på Fløya, men tromsøværingene forsvarte seg godt og nektet Sandviken den andre skåringen. Utover i omgangen var det faktisk Fløya som tok over styringen på Stemmemyren. Det ble en åpen kamp, og begge lag kom til store sjanser. Dagens beste Sandviken-spiller, Signe Gaupset, var sentral i omtrent alt Sandviken foretok seg offensivt. Et kvarter før slutt fikk hun ballen på egen banehalvdel og dro seg gjennom hele Fløya-laget. Kun en god redning fra Fløya-keeper Villa hindret at det stod 2-0.

 

Like etter fikk Fløya to kjempesjanser til å utligne. Først ble Bratland nesten spilt gjennom på åpent mål, og bare noen minutter senere ble et Fløya-frispark stusset like over tverrliggeren. I disse minuttene kunne man se for seg at det skulle bli ekstraomganger på Stemmemyren, men de siste ti minuttene av kampen fikk Sandviken kontroll på kampen. Dermed endte det 1-0 på Stemmemyren, i en kvartfinale som ble mer spennende enn mange hadde trodd.

Sandviken er dermed klare for semifinale i cupen, og sjansene for gull ser bedre ut enn de har gjort på lenge. Sist gang Sandviken vant cupen var i 1995, og nå synes jeg det er på tide med en ny cup-triumf. Vi krysser fingrene – kun én kamp står mellom Sandviken og finalen.

 

Et sandvikshurra!

 

Referent: Oe Erdal Ones

Foto: Trond Gausemel, Hordlandsfotball