Storseier i derbyet!

Foto: Odd Løvset, Horrdalandsfotball

Sist oppdatert: 05. sep 2021 Skrevet av: Mette Hammersland

 

 

Signe Gaupset (16) fikk sin debut i Toppserien da hun startet mot Arna-Bjørnar på Brann Stadion. Der serverte hun en fantastisk skåring og ble kåret til dagens beste Sandviken-spiller av publikum.

For en ramme det var rundt bergensderbyet. 1767 tilskuere hadde funnet veien til Brann Stadion, noe som er ny tilskuerrekord for Sandviken.

Sandviken tok fort styringen i kampen. De hadde et stort ballinnehav, men slet med å produsere sjanser de første 20 minuttene. Etter 25 minutter jaget Elisabeth Terland en pasning tilbake til Arna-Bjørnar-keeper Edrud. Terland ble lagt i bakken av Lövgren, og dommer pekte på straffemerket. Fra elleve meter var Marit Bratberg Lund sikker, og Sandviken ledet 1-0.

Etter skåringen tok Sandviken skikkelig grep om kampen, og nivåforskjellen mellom lagene ble tydelig. Da en drøy halvtime var spilt doblet Sandviken ledelsen, og for en skåring det var! Gaupset fikk ballen på 20 meter og brente til. Skuddet suste opp i krysset, utagbart for keeper Edrud. En vakker skåring fra den unge debutanten i Toppserien.

 

Gaupset og resten av Sandviken-laget fortsatte å kontrollere kampen. Ti minutter av andre omgang var spilt da Naalsund fikk ballen på midtbanen. Hun fikk gå upresset opp til sekstenmeteren og avsluttet med venstre fot. Skuddet var ikke hardt, men det var godt plassert ned i venstre hjørne. Sandviken og Stadion-publikummet kunne juble for nok en skåring.

 

Til tross for den komfortable ledelsen fortsatte Sandviken å presse på for flere mål. Seks minutter før slutt kunne Marthine Østenstad også notere seg for en skåring. Fra omtrent 18 meter traff hun på riktig side av stolpen. Sandviken ledet 4-0 og Østenstad jublet vilt sammen med resten av laget.

 

Det er mye man kan huske denne kampen for, men mange vil nok huske 16 år gamle Signe Gaupstad sin nydelige skåring og strålende debut i Toppserien. Jeg er i hvert fall superimponert!

 

Sandviken sin neste hjemmekamp spilles allerede neste helg. Da kommer Fløya på besøk til Stemmemyren for å spille kvartfinale i NM. Kampen spilles 11. september 13:00. Kom på kamp!

 

Et sandvikshurra!

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball