Før kampen: Sandviken – Lyn

Sist oppdatert: 17. jul 2020 Skrevet av: metteh

 

 

Før kampen: Sandviken – Lyn

Sandviken tar imot Lyn i tredje runde i Toppserien. Kampen spilles på Stemmemyren lørdag 18. juli 14:00 og streames på direktesport.no.

Vi fikk en fin start på sesongen i serieåpningen mot Vålerenga, hvor vi til slutt vant 3-2 i en fartsfylt kamp. I andre serierunde ble det imidlertid et knepent tap mot fjorårets seriemester Lillestrøm. Nå vil vi tilbake på vinnersporet når Lyn gjester Stemmemyren.

Lyn har hatt en tøff start på sesongen og ligger helt sist med ni innslupne mål etter to runder. I første runde mot Avaldsnes endte det 5-2 i favør Avaldsnes, mens andre kamp hjemme mot Rosenborg endte 1-4. Det er nok et Lyn-lag som er desperate etter sine første poeng, men de skal få det tøft mot et Sandviken-lag som sikter høyt i Toppserien i år.

Historisk sett har vi et godt tak på Lyn. De siste fem oppgjørene mellom lagene har endt med fire seire til Sandviken og en uavgjort. Sandviken-laget har ambisjoner om å ligge helt i toppen av Toppserien i år, og med seier mot Lyn kan vi, om alt klaffer i andre kamper, være på tabelltopp etter tredje serierunde.  Heia Sandviken!

Siste fem kamper mellom lagene:

2019: Lyn 1-1 Sandviken

Sandviken 2-1 Lyn

2018: Lyn 2-4 Sandviken

Sandviken 6-0 Lyn

2014: Lyn 1-4 Sandviken (1. divisjon)

Kilder: altomfotball.no

 

Trenerens ord før kampen

Hvordan oppsummerer du de to første kampene i sesongstarten?

Spillemessig ser vi fremgang uke for uke, men skulle selvfølgelig gjerne stått med fire eller helst seks poeng etter de to første kampene. Vi har spilt mot de to lagene som kom på første- og andreplass forrige sesong, og de to kampene viser at vi har tatt steg og er i det samme sjiktet nå.

Hva forventer du i kampen mot Lyn?

Mot Lyn forventer jeg et Lyn-lag som kommer til å legge seg lavt og som ønsker å ødelegge for oss så mye som mulig, samtidig som de vil ta de kontringsmuligheter og dødballer som de får. Vi må holde et stort balltempo, ha stor bevegelse i alt vi gjør og spille et variert angrepsspill samtidig som vi er nøye på å ha god balanse slik at vi kan vinne ballen tilbake hurtig! Tålmodighet blir et nøkkelord.