Endelig kamp igjen!

Sist oppdatert: 25. sep 2020 Skrevet av: maddeg

 

Sandviken møter tabellnabo og bynabo Arna-Bjørnar i Toppseriens 13. runde. Kampen spilles på Stemmemyren søndag 16:00 og vises på NRK1.

Det har vært dårlig med poengfangst for Sandviken de siste kampene. Kampen om gullet levde lenge, men etter tre strake tap mot henholdsvis Lillestrøm, Vålerenga og Lyn er det nå seks poeng opp til medaljeplass og ni poeng opp til Vålerenga på topp. Vi håper Sandviken har brukt landslagspausen godt og kan løfte seg når Arna-Bjørnar kommer på besøk til Stemmemyren.

Arna-Bjørnar ligger på plassen bak Sandviken, men det er hele seks poeng som skiller de to lagene. De rødkledde har havnet litt i ingenmannsland, med god avstand til både medaljekamp og nedrykk, men de har sikkert ambisjoner om å ta igjen byrivalen Sandviken. Det handler tross alt om å bli byens beste lag.
Den tittelen er det nå Sandviken som har, etter at det endte med seier mot Arna-Bjørnar på Arna Idrettspark tidligere år. Da vant Sandviken nemlig 1-0 etter skåring fra Guro Bergsvand.

De siste fem oppgjørene mellom lagene på Stemmemyren viser tre uavgjort og to seire. Det blir nok en ny, tøff kamp på søndag. Vi krysser fingrene for at alle poengene blir igjen i Sandviken!

2019: Sandviken 2-0 Arna-Bjørnar

2018: Sandviken 1-1 Arna-Bjørnar

2017: Sandviken 2-0 Arna-Bjørnar

2016: Sandviken 1-1 Arna-Bjørnar

2015: Sandviken 2-2 Arna-Bjørnar

 

Intervju med Thomas Lyngbø
Dere har vært ute av form de siste kampene. Hva skal til for at dere kan løfte dere mot Arna- Bjørnar?
Det er klar at vi ønsker å slå tilbake. Det har vært noen dårlige opplevelser, så vi kribler etter å komme i gang igjen. Lokalderby lever helt sitt eget liv uavhengig av form og tabellsituasjon. Vi ønsker å vise at vi er best i byen, så jeg forventer å se et lag som virkelig ønsker å by på seg selv og ønsker å krige og ta kampen. Og så vet vi at kvaliteten er der. Det er der det har vært litt stang ut i det siste. Så det handler om å klare å snu det sammen.
Hvordan har dere forberedt dere til kampen mot Arna-Bjørnar?
Det er ikke så lenge siden vi møttes sist, så jeg har jo den kampen godt i minne. Det handler om å utnytte rommene vi vet kommer og bare være solide defensivt selv. Det er litt det samme, men også noe vi kan overraske med. Vi ønsker bare å forsterke det vi lykkes med sist.

Les om kommende runde på toppserien.no.

Skrevet av Ole Erdal Ones.

Foto: Trond Gausemel, Hordalandsfotball