Toppkamp på Stemmemyren!

Sist oppdatert: 06. aug 2020 Skrevet av: maddeg

 

Sandviken tar imot Rosenborg til toppkamp i Toppseriens sjette runde. Kampen spilles på Stemmemyren 8. august 15:00 og kan streames på direktesport.no.

Skrevet av Ole Erdal Ones.

Sandviken og Thomas Lyngbø får en tøff test i det som blir Lyngbøs første hjemmekamp som hovedtrener for Sandviken. Rosenborg er nemlig ubeseiret etter fem runder i Toppserien og ligger på tredjeplass bak Lillestrøm og Vålerenga. Med Sandviken-seier på Stemmemyren vil vi imidlertid klatre forbi trondheimslaget og dermed ligge på medaljeplass. Det er med andre ord en avgjørende kamp som spilles på Stemmemyren på lørdag.

 

Så sent som i fjor het laget Trondheims-Ørn, men i februar i år ble navnet endret til Rosenborg og draktfargene endret til hvitt og svart. Klubben er en av de største i norsk kvinnefotball og står med syv seriemesterskap og åtte cupgull siden de ble stiftet i 1917. Den siste tittelen kom i 2003, og med ny giv i 2020 ser de ut til å kunne kjempe om medaljer også denne sesongen.

 

De siste fem møtene mellom lagene på Stemmemyren har endt med tre uavgjort og to Sandviken-seire. I fjor endte oppgjøret 1-0 i favør Sandviken etter at Synne Vatshelle Raa steg til værs og stanget inn et hjørnespark. I år håper vi på en reprise – og tre nye poeng til Sandviken.

 

Heia Sandviken!

 

Siste fem oppgjør mellom lagene på Stemmemyren (i Toppserien):

2019: Sandviken 1-0 Rosenborg

2018: Sandviken 3-1 Rosenborg

2017: Sandviken 2-2 Rosenborg

2016: Sandviken 1-1 Rosenborg

2015: Sandviken 2-2 Rosenborg

Kilder: altomfotball.no, rbk-kvinner.no/om/

Intervju med hovedtrener Thomas Lyngbø:

Hvordan ønsker du å prege Sandviken som ny hovedtrener?

Jeg ønsker å sette preg på laget, både på kort sikt og på lengre sikt, men det vil være veldig mye likt med det vi har jobbet sammen med i trenerteamet. Det vil være litt forskjeller med tanke på hvilke rom vi ønsker til hvilke tid, variasjon mellom ballbesittende og direkte fotball, og så vil vi ha et stort fokus på defensiv trygghet.

Hva forventer du deg i kampen mot Rosenborg?

Vi møter et lag som har startet veldig bra. De har fått inn flere etablerte, gode spillere, så vi forventer en tøff kamp med gode enkeltspillere. Men det er helt klart en kamp som vi ønsker å dominere og styre.

Foto: Nicholas Noreng, Fotballkollektivet.