Før kampen: Sandviken – Avalsnes

210522 Elisabeth Terland of Sandviken celebrates after scoring 1-0 during the Toppserien football match between Sandviken and Kolbotn on May 22, 2021 in Bergen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0121

Sist oppdatert: 28. mai 2021 Skrevet av: Mette Hammersland

 

Før kampen: Sandviken – Avaldsnes

Det er duket for ny kamp i Toppserien. Avaldsnes står på motsatt banehalvdel når Sandviken jakter sin andre trepoenger for sesongen. Kampen spilles på Stemmemyren lørdag 29. mai 15:00 og streames på direktesport.no.

Det ble spennende til siste slutt i første seriekamp mot Kolbotn. Sandviken presset på hele kampen, men den etterlengtede skåringen kom ikke før det var spilt 75 minutter. Elisabeth Terland sin fulltreffer fra 20 meter gjorde at alle tre poengene ble igjen i Sandviken. Langt mer målrikt ble det i Avaldsnes sin serieåpning. De møtte tøff motstand på Intility Arena, der fjorårets seriemester vant 5-3 mot laget fra Haugalandet.

Avaldsnes har en kort historie fra Toppserien, men siden opprykket i 2012 har de levert gode resultater. Fra 2015-2017 tok de tre sølvmedaljer på rad, i tillegg til at de vant NM i 2017. I fjor var de lenge med i kampen om gullet i Toppserien. Tap mot Rosenborg og Sandviken i sesonginnspurten gjorde at de endte på tredjeplass, kun fire poeng bak seriemesteren. Denne sesongen har de nok ambisjoner om å ligge i toppen igjen. Det er tydelig etter signeringen av Karina Sævik fra Wolfsburg. Hun har fullført sin innreisekarantene og forventes å være klar til kamp mot Sandviken.

De siste fem oppgjørene mellom lagene på Stemmemyren viser tre seire og to tap. Tapene kom i Avaldsnes sine sølvsesonger i Toppserien, mens Sandviken har gått seirende ut av oppgjøret de tre siste årene. I fjor hadde Avaldsnes en mulighet til å ta gull i Toppserien om de slo Sandviken på Stemmemyren i siste serierunde. Det gikk ikke. Mål fra Marina Jensen, Synne Vatshelle Raa og Rakel Engesvik sørget for en solid hjemmeseier i sesongens siste kamp. Nå håper vi på en reprise fra fjoråret. Heia Sandviken!

Siste fem oppgjørene i Toppserien mellom lagene på Stemmemyren:

2020: Sandviken 4-0 Avaldsnes

2019: Sandviken 6-4 Avaldsnes

2018: Sandviken 1-0 Avaldsnes

2017: Sandviken 0-1 Avaldsnes

2016: Sandviken 0-1 Avaldsnes