Ragnhild Eikeland Skage har signert for oss.

Sist oppdatert: 03. jun 2021 Skrevet av: Mette Hammersland

 

Det er veldig gledelig at Ragnhild Eikeland Skage er klar for A stallen vår.
Ragnhild er bare 16 år, men har hospitert med A laget, og fått vist seg frem både på trening og treningskamper.
Moderklubben til Ragnhild er Bønes IL, og det er alltid kjekt med spiller som kommer fra breddeklubb i vårt nærområde.
Vi har spurt Ragnhild hvorfor hun har valgt Sandviken og fotball.
Du er ung, hvorfor valgte du å gå til Sandviken nå?
Jeg har møtt Thomas gjennom kretslaget og toppfotball samarbeid vest, og Alexander på landslagssamling. Siden januar har jeg vært hospitant hos Sandviken. På treningene er det alltid høyt nivå og jeg får spilt mot de beste, som gjør at jeg kan utvikle meg og bli best mulig.
Du har jo en allsidig idrettsbakgrunn , kan du si litt mer om den? Og hvorfor har du nå valgt å satse enda mer på fotball?
Jeg startet å spille ishockey på hockey skolen i Bergen Ishockeyklubb da jeg var 4 år gammel.  Jeg har spilt på aldersbestemte lag sammen med guttene, og begynte på damelaget da jeg var 13. Siden da spilte jeg nasjonal serie med både gutte-og damelaget (U14-U16 og kvinner 1. Div). Jeg har vært på landslagssamlinger med jU16 og kvinner u18. I 2019 spilte jeg 10-nasjonersturnering i Tsjekkia med jU16 og  privatlandskamper mot Finland og Tsjekkia med kvinner u18.
Nå jeg til høsten begynner på videregående skal jeg begynne på Metis toppidrett-fotball. I den forbindelse ble det naturlig å ta et valg om hva jeg skulle satse på. Det er mer tilrettelagt for satsning for fotballjenter enn for ishockeyjenter, og kombinasjon med Sandviken og skole vil være best for meg. Jeg gleder meg veldig til å få en hverdag med fokus på fotball og skole.
Hva er det Sandvikenpublikummet kan glede seg til når de ser deg i Sandviken drakten?

Jeg er en midtbanespiller som har god kapasitet, sterk 1 mot 1 og har bra oversikt i spillet. Dessuten så hater jeg å tape mer enn alt, og det tror jeg passer godt med ambisjonene til Sandviken.

Ragnhild har deltatt på flere samlinger for landslagsaktuelle spillere, men pga. av Covi 19 har ikke denne aldersgruppen fått spilt landskamper. Men det kommer!