Seier mot Vålerenga!

Sist oppdatert: 10. jul 2021 Skrevet av: hedda

 

Seier mot Vålerenga!

 

Sandviken vant 3-0 i toppkampen mot Vålerenga!

Det var en jevn førsteomgang mellom to gode lag på Stemmemyren. Vålerenga hadde mye ball innledningsvis, men Sandviken tok mer over utover i omgangen. Dagens beste Sandviken-spiller, Vilde Hasund, skapte mye fra sin venstrekant, og etter 18 minutter var hun svært nære å treffe hodet til Kennya Cordner i boksen. Vålerenga sin største sjanse kom på et hjørnespark seks minutter senere. Stefanovicvar sterkest i luften, men en redning på streken hindret ledelse til bortelaget. Stemmemyren-publikummet pustet ut i lettelse. Etter 31 minutter kom den første skåringen til Sandviken. Hasund kombinerte med Marit Bratberg Lund og banket ballen i nettet. Dermed ledet Sandviken 1-0 etter en jevn halvtime på Stemmemyren, men etter den første skåringen var ledelsen aldri truet.

Sandviken var det beste laget de siste 45 minuttene. Syv minutter inn i omgangen ble Terland lagt i bakken i sekstenmeteren, og hele Stemmemyren ville ha straffespark. Hoveddommer Brudvik vinket spillet videre, og Sandviken måtte nøye seg med at angrepet endte i et hjørnespark. Laget flokket seg på gjenkjennelig vis rundt femmeteren. Hjørnesparket fra Lund var presist, og i feltet var Guro Bergsvand sterkest. Hun stanget inn 2-0, og Sandviken kunne skimte tre nye poeng til Bergen. Vålerenga slet nemlig med å skape de store målsjansene mot et bunnsolid Sandviken-lag. Etter 66 minutter ble det spilt en lang ball opp mot Ryland på løp inn i boksen. Hun ble lagt i bakken, og denne gangen pekte hoveddommer på straffemerket. Lund banket ballen i mål fra elleve meter, og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

«Et sandvikshurra» runget utover Stemmemyren, og publikum applauderte og sang med. Nå ligger Sandviken på andreplass, to poeng bak serieleder Rosenborg. Om én uke drar Sandviken til Trondheim for å møte nettopp Rosenborg. Det blir spennende. Heia Sandviken!