Vi leder Toppserien!

Sist oppdatert: 17. jul 2021 Skrevet av: Mette Hammersland

 

Maria Brochmann og Ingrid Marie Spord sørget for seier mot Rosenborg. Nå leder vi serien!

Rosenborg stod med åtte seiere på åtte kamper og hadde faktisk ikke tapt en eneste kamp siden 2019. Sandviken lå to poeng bak og kunne klatre forbi trønderne med seier. Det var med andre ord en ekstremt viktig kamp som ble spilt på Koteng Arena lørdag ettermiddag.

Første omgang var tett og jevn lenge. Rosenborg var nære ved å ta ledelsen allerede etter fire minutter, men headingen fra Dyrehauge traff tverrliggeren. Utover i omgangen var det imidlertid Sandviken som tok over spillet. De siste femten minuttene av første omgang la Sandviken inn et voldsomt press på Rosenborg. Hjemmelaget ble spilt veldig lavt i banen, og Sandviken kjørte på med mange innlegg og avslutninger. Rosenborg klarte å holde unna helt til pausesignalet kom, og dermed stod det 0-0 da lagene var halvspilt.

Rosenborg løftet seg i starten av den andre omgangen. De tok initiativet i kampen, men kom ikke til de store sjansene. Etter 66 minutter spilt fikk Sandviken hjørnespark, og Straus benyttet anledningen til å bytte inn Maria Brochmann. Hun jogget opp til boksen og stanget Sandviken i ledelsen, bare noen sekunder etter hun hadde blitt byttet innpå. Skåringen ble en kraftig vitamininnsprøytning for Sandviken, som igjen tok over initiativet på Koteng Arena. Den siste halvtimen spilte de med høy intensitet og nektet Rosenborg å komme inn igjen i kampen. Sandviken hadde god kontroll, men fem minutter før full tid fjernet Spord all tvil. Fra hjørnet av sekstenmeteren banket hun ballen opp i lengste kryss. En nydelig skåring, som utløste full jubel på banen og hos de engasjerte Sandviken-supporterne på tribunen.

Dermed endte det med en fullt fortjent 2-0 seier, som gjør at Sandviken kan ta pause på tabelltopp. Gu’ kor gøy! Et sandvikshurra!

Referat: Ole Ones